27 Aralık 2014 Cumartesi günü Trabzon Pelitli Yalı Park Otelin Konferans salonunda saat 11:00’de başlayan toplantıya, Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Şentop, İstanbul Vekilimiz SKM Başkanı Mustafa Ataş, Seçim İşleri Başkan Yardımcıları Sakarya Milletvekili Av. Ali İhsan Yavuz, Yozgat Milletvekili Av. Yusuf Başer, Sivas Milletvekili Av. Hilmi Bilgin, Yıldız Seferinoğlu, Genel Merkez Kadın Kollari MKYK Üyesi Aslıhan Vezirganoğlu, Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK Üyesi Burak Ceylan ve Selçuk Sümer, Trabzon Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu, Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu katıldı.

Toplantıda; Artvin, Rize, Giresun, Gümüşhane, Bayburt ve Trabzon illerinin ilgili teşkilat mensupları hazır bulundu.

Toplantı Trabzon İl Başkanı Haydar Revi’nin açılış konuşması ile başladı, ardından Prof. Dr Mustafa Şentop gündemle ilgili sunum yaptı. Daha sonra vekilimiz Mustafa Ataş, “SKM’lerin Kuruluşu ve Çalışma Usul ve Esasları” konulu görsel sunum yaptı.

Öğle arasından sonra ikinci oturuma saat 14:30’da geçildi. İkinci oturumun ilk sunumunu Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Sakarya Milletvekili Av. Ali İhsan Yavuz yaptı ve ardından vekilimiz Genel Merkez SKM Başkanı Mustafa Ataş “Sandık Esaslı Çalışma” hakkında görsel sunumundan sonra müzakerelere geçildi.

268 kişinin katıldığı toplantı saat 17:00’de tamamlandı.