6 Temmuz 2013 Cumartesi günü Edirne Margi Otel Tuna Gala Salonunda saat 11:00 başlayan toplantıya, Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Vekilimiz SKM Başkanı Mustafa Ataş, Sivas Milletvekili Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Av. Hilmi Bilgin, Sağlık Bakanımız Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Genel Merkez Kadın Kolları Seçim İşleri Başkanı Fatma Berber Aytan ve Başkan Yardımcısı Filiz Altunkaynak, Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK Üyesi Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Osman Kasap ve Ömer Faruk İslam, Edirne İl Başkanı Müjdat Kahve, Kırklareli İl Başkanı Av. Ahmet Zeki Kılavuz, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illerinin İl Seçim İşleri ve İl SKM Başkanları, İl Kadın ve Gençlik Kolları Seçim İşleri Başkanları, İl Eğitimcileri ve İl Hukukçuları ile İlçe Başkanları, İlçe Seçim İşleri ve SKM Başkanları, İlçe Kadın ve Gençlik Kolları Seçim İşleri Başkanları katıldı.

Edirne İl Başkanı Müjdat Kahve selamlama, Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şentop, gündeme yönelik konuşmalarını yaptı.

Gündemin ana konusu olan bilgilendirme bölümünde Genel Merkez SKM Başkanı Vekilimiz Mustafa Ataş; SKM’nin Kuruluş, Çalışma Usul ve Esaslarını görsel sunumla anlattı. Konuyu detaylandırarak, olası problemlerin oluşmasını engelleyecek, oluşan sorunlar için çözüm üretecek yöntemleri örneklerle aktardı.

İkinci oturumda ilk sözü alan Edirne Milletvekili Sağlık Bakanımız Dr. Mehmet Müezzinoğlu, gündemdeki  konulara değinerek¸özellikle seçimlere yönelik çalışmaların önemine işaret etti.

Daha sonra Sivas Milletvekili Av. Hilmi Bilgin, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ İllerindeki sandık yönetim kurulu çalışmalarının geldiği noktayı, geçen dönemlerdeki seçim sonuçlarıyla kıyaslayarak analiz ve değerlendirmelerde bulundu.

Daha sonra, seçim çalışmaları ve gündeme yönelik bir değerlendirme yapmak üzere söz alan Mehmet Ali Şahin çalışmaların önemine işaret ederek, bu güne kadar yaptıkları çalışmalar için teşkilata teşekkür etti.

Toplantı Mustafa Ataş Bey’in Sandık Esaslı Çalışma Sistemi ile ilgili sunumlarıyla devam etti. Ataş bu sunumunda sandık çalışmalarının önemini dile getirdi. Yarınları şekillendirecek olan 2014 seçimlerinde daha çok çalışılması gerektiğini hatırlatarak, yapılacak çalışmalarla ilgili tüm detayları içeren sunumuyla, teşkilat mensuplarının yol haritalarını görmelerine imkân sağlamış oldu.

128 kişinin katıldığı toplantı, katılımcılarla müzakere edildikten ve hatıra fotoğraflarının çekiminden sonra  saat 17:00’de tamamlandı.