30 Haziran 2013 Pazar günü Karabük ili Safranbolu İlçesi Ünsal Tülbentçi Öğretmen Evi’nde saat  11:00 başlayan toplantıya, Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Vekilimiz SKM Başkanı Mustafa Ataş, Yozgat Milletvekili Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Av. Yusuf Başer, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç,Genel Merkez Kadın Kolları MKYK üyesi Feza Koçak, Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK Üyesi Osman Kasap, Karabük İl Başkanı Ömer Ayar, Karabük, Kastamonu, Bartın ve Zonguldak illerinin İl Seçim İşleri ve İl SKM Başkanları, İl Kadın ve Gençlik Kolları Seçim İşleri Başkanları, İl Eğitimcileri ve İl Hukukçuları ile İlçe Başkanları, İlçe Seçim İşleri ve SKM Başkanları, İlçe Kadın ve Gençlik Kolları Seçim İşleri Başkanları katıldı

Karabük İl Başkanı Ömer Ayar’ın selamlama, Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şentop, gündeme yönelik konuşmalarını yaptı.

Gündemin ana konusu olan bilgilendirme bölümünde Genel Merkez SKM  Başkanı Vekilimiz Mustafa Ataş; SKM’nin Kuruluş, Çalışma Usul ve Esaslarını görsel sunumla anlattı. Konuyu detaylandırarak, olası problemlerin oluşmasını engelleyecek, oluşan sorunlar için çözüm üretecek yöntemleri örneklerle aktardı.

İkinci oturumda Yozgat Milletvekili Av. Yusuf Başer, Karabük, Kastamonu, Bartın ve Zonguldak İllerindeki sandık yönetim kurulu çalışmalarının geldiği noktayı, geçen dönemlerdeki seçim sonuçlarıyla kıyaslayarak analiz ve değerlendirmelerde bulundu.

Daha sonra, seçim çalışmaları ve gündeme yönelik bir değerlendirme yapmak üzere söz alan Mehmet Ali Şahin çalışmaların önemine işaret ederek, bu güne kadar yaptıkları çalışmalar için teşkilata teşekkür etti.

Toplantı Mustafa Ataş Bey’in Sandık Esaslı Çalışma Sistemi ile ilgili sunumlarıyla devam etti. Ataş bu sunumunda sandık çalışmalarının önemini dile getirdi. Yarınları şekillendirecek olan 2014 seçimlerinde daha çok çalışılması gerektiğini hatırlatarak, yapılacak çalışmalarla ilgili tüm detayları içeren sunumuyla, teşkilat mensuplarının yol haritalarını görmelerine imkân sağlamış oldu.

184 kişinin katıldığı toplantı, katılımcılarla müzakere edildikten saat 17:00’de tamamlandı.