16 Şubat 2015 Pazartesi günü  Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonunda saat 11:20’de başlayan toplantıya, Genel Merkez Seçim İşleri Başkanı İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Şentop, İstanbul Vekilimiz SKM Başkanı Mustafa Ataş, Seçim İşleri Başkan Yardımcıları Sivas Milletvekili Av. Hilmi Bilgin, Yozgat Milletvekili Av. Yusuf Başer, Bursa Milletvekili Av.Hakan Çavuşoğlu, Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık, Genel Merkez Kadın Kolları MKYK Üyesi Konya Milletvekili Gülay Samancı, Genel Merkez Gençlik kolları MKYK Üyesi Burak Ceylan ve Ömer Osman Yanık, Bursa il Başkanı Cemalettin Torun katıldı.

Toplantıda, Balıkesir, Çanakkale, Kütahya ve Bursa illeri ilgili teşkilat mensupları hazır bulundu.

Toplantı Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun’un açılış konuşması ile başladı, ardından Prof. Dr Mustafa Şentop gündemle ilgili konuşmasını yaptı. Daha sonra vekilimiz Mustafa Ataş, “SKM’lerin Kuruluşu ve Çalışma Usul ve Esasları” konulu görsel sunum yaptı.

Öğle arasından sonra ikinci oturuma saat 14:00’te geçildi. İkinci oturumun ilk sunumunu Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Sivas Milletvekili Av. Hilmi Bilgin yaptı ve ardından vekilimiz Genel Merkez SKM Başkanı Mustafa Ataş “Sandık Esaslı Çalışma” hakkında görsel sunumunu yaptı.

259 kişinin katıldığı toplantı, müzakerelerden sonra saat 17:00’de tamamlandı.