14 Şubat 2015 Cumartesi günü Malatya Hilton Otel Konferans Salonunda saat 11:30’da başlayan toplantıya, Genel Merkez Seçim İşleri Başkanı İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Şentop, İstanbul Vekilimiz SKM Başkanı Mustafa Ataş, Seçim İşleri Başkan Yardımcıları İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Malatya Milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Cemal Akın, Mustafa Şahin ve Ömer Öz, Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Tunceli İl Başkanı Erkan Eroğlu katıldılar.
Toplantıda, Adıyaman, Elazığ, Tunceli ve Malatya illeri ilgili teşkilat mensupları hazır bulundu.

Toplantı Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı’nın açılış konuşması ile başladı, ardından Prof. Dr Mustafa Şentop gündemle ilgili sunum yaptı. Daha sonra vekilimiz Mustafa Ataş, “SKM’lerin Kuruluşu ve Çalışma Usul ve Esasları” konulu görsel sunum yaptı.

Öğle arasından sonra ikinci oturuma saat 14:00’te geçildi. İkinci oturumun ilk sunumunu Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Av. Hamza Dağ yaptı ve ardından vekilimiz Genel Merkez SKM Başkanı Mustafa Ataş “Sandık Esaslı Çalışma” hakkında görsel sunumunu yaptı.

193 kişinin katıldığı toplantı, müzakerelerden sonra 16:45’te tamamlandı.